Колата е със счупени прозорци

Около 22 часа на кръстовището при румънското посолство, където протестното шествие затвори пътя, се стигна до напрежение.

До ескалация на напрежението се стигна след като жената опита да премине с автомобила си през блокадата. Предното стъкло  на колата е счупено. В автомобила са били и 2 деца. 

Друг инцидент се разигра по-рано и на блокадата при "Орлов мост". Мъж с пистолет бе арестуван, след като е извадил оръжието.

 

 

А по-рано през деня пред Министерския съвет недоволни от управлението се събираха за традиционното си шествие. Възлови кръстовища в столицата продължават да са блокирани. Малко по-рано от „Отровното трио” заявиха, че готвят голям национален протест, но не казаха кога.

 

 

„Няма как да допуснем диктатурата да стане законна у нас. Просто това няма как да стане. Сега има мека диктатура, която е незаконна”, каза Николай Хаджигенов.

Медицински сестри опънаха палатков лагер пред здравното министерство (СНИМКИ)

„Направихме структури на протеста в 36 града, ще организираме мощен национален протест, явно тези хора са глухи. Естествено пак в мирно време, но нека се види колко сме, кои сме и каква ще е реакцията”, добави проф. Велислав Минеков.

Към 19 часа протестът преминава без напрежение, а рано тази сутрин недоволните граждани се събраха и протестираха пред Министерство на правосъдието.

В 40-я ден от протестните действия и трите палаткови лагера остават. Сутринта обаче започна с напрежение. Малко преди 9 часа, движение „Боец” тръгнаха на шествие от „Орлов мост”.

 

 

Протестиращите стигнаха до правосъдното министерство и се опитаха да влязат вътре, за да се срещнат с министъра.

„Дошли сме да връчим оставката. Още с пристигането поискахме да влезем тук мирно в тази обществена сграда. Това не се случва не по ваша вина. Това не се случва защото министърът се скри заключвайки се”, каза Георги Георгиев от сдружение „Боец”.

В знак на несъгласие, входът беше временно блокиран с туби минерална вода. Минути по-късно сградата беше обстрелвана с яйца. А протестиращите отново се върнаха на „Орлов мост”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.