Температурите през почивните дни ще надхвърлят 35 градуса

Предстоящите почивни дни ще ни зарадват с истинско жарко лято. В събота небето ще е почти безоблачно, а температурите в най-горещата част на деня ще са между 30 и 35 градуса. По поречието на Дунав, на много места в Дунавската равнина и в централните райони на Горнотракийската низина, термометрите ще покажат дори по-високи стойности.

В неделя градусите в следобедните часове ще са почти същите. Облачността ще е рехава, но с много слънчеви часове в цялата страна. В източните райони вятърът ще е малко по-осезаем. Валежи и през двата почивни дни няма да има.

По Черноморието времето ще е отпускарско горещо. В събота температури през деняще са между 28 и 31 градуса, в неделя – с градус по-ниски. Вятърът ще е с умерени пориви. Вълнението на морето ще е незначително по цялото крайбрежие, в неделя следобед леко ще се усили по южните брегове.

Жълт код за опасни валежи в 6 области

В началото на последната пълна августовска седмица времето ще се запази топло, с леки колебания на дневните температури, но с превалявания в западните и централните райони в средата на периода. В районите с валеж термометрите ще отчетат леко захлаждане. Около морето смущението ще се усети с по-значителна облачност, но със слаба вероятност от валежи.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.