В София ще се проведе и контрапротест

За 51-ва поредна вечер недоволните от властта излязоха на протест в София. Хората започнаха да се събират малко след 19.00 ч. пред президенството. Около 21.00 ч. протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие. Три остават блокадите в столицата - на "Орлов мост", пред Министерския съвет и на кръстовището при Софийския университет. 

Парелно се проведе и контрапротест на бул. "Ситняково". Вечерта премина спокойно, без напрежение. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

А сутринта контрапротестиращи се събраха пред Съдебната палата в София. Поводът бе освобождаването без гаранция на 25-годишния Георги Георгиев, който участва в инцидента с бялата кола на столичния булевард “Ситняково”. Тогава на кръстовището пред румънското посолство беше потрошен автомобилът на жена, която се опита да пробие блокадата.

В 50-ИЯ ДЕН НА ПРОТЕСТИ: Балони с цветовете на българското знаме и стена на позора

„Не искаме оставката на никого. Просто сме дошли да изкажем нашето възмущение от съда, от съдебния състав, който вчера пусна един от най-агресивните нападатели над жената на “Ситняково””, каза Станислав Недков – Стъки.

Бяха отправени и призиви за премахване на барикадите в столицата. „Искаме само президента Радев и останалите организатори на този протест да призоват протестиращите за мир, за разум. Искаме да се махнат блокадите в София, да се спре нападението над жени, да се спре оскверняването на държавни институции”, каза още Стъки.

Протест заради решение по случая с бялата кола на „Ситняково”

А вчера балони с цветовете на българското знамe полетяха в небето, за да отбележат 50-тия ден на недоволство. Протестната вечер премина мирно.

По същото време се проведе и контрапротест с шествие до Съдебната палата. Въпреки че бяха близо, двете демонстрации не се срещнаха.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.