Той призова всички спорове да се решават по мирен път

На 22-ия ден на протестите в Беларус срещу управлението на президента Александър Лукашенко и резултатите от фалшифицираните според опозицията президентски избори при протестиращите излезе помощникът на президента Николай Латишенок. Това е първият случай, в който представител на президентската администрация влиза в пряк разговор с демонстрантите, предаде ТАСС. Лукашенко досега заявява, че няма да води никакви преговори с участниците в протестните акции, предаде БТА.

Стотици хиляди на протест срещу Лукашенко на рождения му ден

Латишенок отиде при протестиращите, които се бяха събрали пред резиденцията на Лукашенко. Помощникът на президента каза, че вярва, че изборите на 9 август са били честни, призова всички спорове да се решават по мирен път и отново припомни думите на президента, че се готви нова конституция.

 

 

Стотици жени протестират срещу полицейското насилие в Беларус (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още в първите дни на протестите Лукашенко каза, че е готов да се откаже от поста, след като бъде приета нова конституция, но не уточни когато ще стане това. Координационният съвет на опозицията смята, че тези изявления са просто уловка от страна на Лукашенко и настоява за нови президентски избори. Латишенок отхвърли възможността да се водят разговори с опозицията и каза, че според него само около 20-30 на сто от беларуското общество са против президента.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.