Медиците загубиха битката с COVID-19

Ден на траур в община Белица в памет на лекарите, които загубиха битката с COVID-19. Хората отдават почит към докторите Муса и Емил Вакльови. 

Баща и син лекари загубиха битката с коронавируса

Синът почина само пет дни, след като баща му не успя да се пребори с болестта. Съпругата на д-р Муса Вакльов е медицинска сестра и също е заразена. Тя остава под лекарско наблюдение в "Пирогов".

Двамата лекари са се грижили дълги години за здравето на хората в Община Белица.

 

 

„Това бяха лекари, които даваха всичко за пациентите си. Никога нямаше отказ, когато ги повикат. Д-р Муса Вакльов 36 години не е взел нито един ден отпуск. 4600 пациенти имахме”, каза в предаването „Здравей, България” бившата медицинска сестра на д-р Муса Вакльов.

„Те си отидоха след достойно изживян живот. Ние от общината ще бъдем благодарни и ще ги запомним с това, че бяха отдали живота си изцяло на медицината”, коментира пациент.

„Това е голяма загуба за цялата общност. Те, освен че бяха лекари, бяха и общественици, лидери. Бяха общински съветници. Даже д-р Емил Вакльов беше част и от последния Общински съвет. Ще изпълнявам завета на д-р Муса Вакльов да бъда максимално отдаден и полезен на хората”, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.

Още по темата гледайте във видеоматериалите

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.