На протеста има осем задържани

„Агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 служители на реда са обгазени с неустановено вещество. Наложи се да използваме помощни средства за лична защита. Ако положението ескалира допълнително, заявявам категорично, че полицията ще използва физическа сила”, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. 

Осем са задържаните на протеста, 6 от тях са с криминални регистрации за кражби, грабежи и др. Пламен Стоянов-Дамбовеца е отведен в Първо РУ.

 

 

 

Протестът в София: Засилено полицейско присъствие в центъра на града (ВИДЕО)

„Замерват колегите с камъни, домати, яйца и твърди предмети. Пострадали са 20 полицаи. Опитваме се да намалим напрежението пред сградата на Народното събрание. Там сме, за да запазим гражданския ред”, каза още Хаджиев.

 

 

„Беше направен опит за разклащане и обръщане на полицейски автомобили. Впоследствие започнаха да хвърлят всякакви предмети срещу колегите – яйца, ябълки, лук, домати. Това не беше насочено към сградата на Парламента, а срещу колегите”, каза ст. комисар Иван Георгиев.

 

 

Той обясни, че за лична безопасност на служителите на МВР те са излезли с щитове и каски.

„Колегите не са провокирали протестиращите. Търсеше се постоянно диалог, който обаче се отбягваше”, обясни още комисарят. 

Обгазени на протеста в София, медици оказват помощ на място

Георгиев разясни, че на протестите има задържани.

Столичната полиция призова протестиращите да изтеглят жените и децата от техните редици, далеч от полицейския кордон. 

От СДВР посочиха, че продължават агресивните действия от страна на протестиращи. Служител от Жандармерията е пострадал след удар в областта на главата. Откаран е в болница за скенер и оказване на медицинска помощ.

 

 

Някой от недоволните опитаха да откъртят жълти павета. 

Снимка: МВР

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.