Прегледани са и 30 служители на реда, част от тях са хоспитализирани

Над 60 души са прегледани от 6 спешни екипа по време на снощния протест на площад „Независимост”. Това каза в предаването „Здравей, България” говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

45 пострадали на протеста в София (ВИДЕО)

„Над 30 полицаи сме прегледали на място. Има и хоспитализирани служители на реда. Имаше и множество прегледи в районните управления. Почти всички са с разкъсно-контузни рани по ръцете и в областта на главата. Имаме двама души, които са с по-тежки наранявания на главата – с черепно-мозъчни травми от хвърчащите предмети”, обясни тя.

Говорителят на Спешна помощ уточни, че по-тежко пострадалите са настанени в болница за по-детайлни прегледи. 

 

 

По-късно от здравното министерство дадоха по-пълна картина за това къде са били преглеждани пострадали протестиращи и полицаи. В Първа МБАЛ са прегледани са двама души – служител на МВР и цивилно лице. Лечебното заведение информира за един хоспитализиран.

„Охранявахме Народното събрание, бях на първи ред с щита. Срещу нас имаше канонада в продължение на близо час. Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми. Опитах се да я махна, но тя гръмна и ми изгори ръката”, заяви Иван Манев от Специализираните сили. 

Спешна помощ: Ранени са още 10 полицаи, мъж е с черепно-мозъчна травма

Медиците в ИСУЛ са прегледали са общо 37 души. От тях 13 полицаи и 24 цивилни. Там няма хоспитализирани. Във ВМА са откарани четирима души, един от тях е хоспитализиран. Общо 17 души пък са прегледани в „Пирогов”. 13 от тях са протестиращи, а 4 – полицаи.  Хоспитализиран е един служител на МВР. В болница „Света Анна” е прегледан е един цивилен, който е отказал изследвания и напуснал лечебното заведение.

Служители реда са обслужвани и от МВР болница. През спешното отделение на лечебното заведение са преминали 23-ма полицаи. Има хоспитализирани.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.