На мястото са изпратени два екипа на Спешна помощ

Двама работници загинаха на строеж в София. Мъжете са паднали върху цимент от 8 метра височина, докато подменяли дограмата на склад.

ВИЖТЕ СНИМКИ

Трагедията се случва малко след 10 сутринта в производствената зона на столичния квартал „Кремиковци”. Двамата мъже са се качили на вишка, за да подменят дограмата на обекта. Докато са работили обаче техническото съоръжение рязко се е наклонило и мъжете са паднали върху цимента.

Екипите на „Спешна помощ” пристигат 12 минути след подадения сигнал. Травмите на работниците обаче са несъвместими с живота и въпреки опитите за реанимация те починали на път към болницата.

„Не сме видели нищо, не знаем каква точно е причината. Видяхме как ги изкарват с линейките. В тежко състояние”, обясни очевидец.

Мощна експлозия на далекопровод в София, мъж е тежко ранен (ВИДЕО)

Снимка: Ивомира Пехливанова, NOVA

Основната версия, по която се работи, е неизправност на платформата. „Това е проблем в механиката на вишката. Горната част просто се е наклонила достатъчно, за да не могат и двамата работници да се задържат”, коментира кметът на район „Кремиковци” Лилия Донкова.

Сграда се срути в Камбоджа, има загинали (СНИМКИ)

От строителната фирма отрекоха да имат проблем с техниката. Ще се разследва и защо работниците не са спазили изискванията за безопасност.

„Не са били обезопасени с колани и те падат директно на главите си долу на земята”, каза още Донкова.

Мъжете имали дългогодишен опит в строителството. От Агенцията за технически надзор и Инспекцията по труда започнаха проверка на строителния обект.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.