Полицейското присъствие беше засилено

Без напрежение, но при засилено полицейско присъствие премина Четвъртото Велико народно въстание в София.

Още по светло, участниците в четвъртото Велико народно въстание, бяха щателно провeрявани от полицията за забранени предмети. Полицията не подмина и палатката на „Системата ни убива”.

На контролните пунктове пък имаше върнати хора. Един от тях, заради яйца, които приложи в спора с проверяващите. Други обаче се усъмниха, че са успели да минат, без да ги проверят. Но до провокации и ескалация на напрежението не се стигна.

Полицията на крак в 87-ата вечер на антиправителствени протести (ВИДЕО+СНИМКИ)

След 21 часа се породи нов спор. Симпатизанти на „Изправи се.бг” обвиниха органите на реда, че са допуснали протестиращите до храм-паметника, а на третото Велико народно въстание не им позволили да стигнат до паметника на Незнайния воин. Последва молитва от отец Дионисий на входа на катедралата.

След 22 часа демонстрантите се отправиха към „Орлов мост”. Там един от протестиращите се изкачи на светофара, за да развее българското знаме. Протестът приключи мирно, както и бяха призовали организаторите.

Недоволство имаше и в други градове. Демонстрация блокира за няколко часа движението през „Дунав мост” при Русе. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.