По време на недоволството протестиращите се събраха пред храм-паметник "Александър Невски"

Засилено полицейско присъствие в центъра на София в 87-ата вечер на антиправителствени протести. В района имаше поставени КПП-та, на които органите на реда проверяваха щателно личния багаж на протестиращите. Полицаите на първа линия носиха жилетки с надпис "антиконфликт".  Движението по бул. „Цар Освободител” и „Дондуков” бе блокирано.

 СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Стигна се до леко напрежение между един от протестиращите и полицаите. Причината е, че мъжът беше дошъл с яйца и не беше допуснат на протеста. Малко след това той започна да замеря органите на реда с тях.

По време на протеста с шествие недоволните граждани стигнаха до храм-паметник "Александър Невски", развявайки български знамена и скандирайки „Оставка“. Те разпънаха огромен транспарант-трикольор, на който пишеше с големи букви „Оставка“. Към 23.00 ч. протестиращите се отправиха към "Орлов мост", където блокираха за кратко движението.

86-та вечер на протест в София (СНИМКИ)

В София недоволните започнаха да се събират пред президентството малко след 17.00 ч. Преди началото на протеста полицаите претърсиха щателно района за опасни предмети. Те влязоха и в палатките на майките от "Системата ни убива". Организаторите на протеста призоваха, ако протестиращите забележат провокатори да съобщят на органите на реда. 

Недоволство имаше и в други градове. Протест блокира за няколко часа движението през "Дунав мост" при Русе. От 16.00 ч. до 18.00 ч. недоволните от политиката на правителството и главния прокурор паркираха колите си на пътното платно пред граничния пункт. До сериозни задръствания не се стигна, защото екипи на полицията отбиваха леките коли, пътуващи в посока Силистра по обходен маршрут, а камионите изчакваха в колони на километри преди границата с Румъния. 

Репортери: Ивелина Драгнева, Ивелина Николова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.