Младият италианец се наложи над канадеца Вашек Поспишил в три сета

Италианецът Яник Синер е новият шампион на Sofia Open. На финала на петото издание на турнира 19-годишният италианец победи Вашек Поспишил (Канада) в три сета - 6:4, 3:6, 7:6 (3).

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Титлата е първа за Синер и идва в дебютното му участие във финал на АТП турнир. Изключително любопитен е фактът, че Роджър Федерер печели първата си АТП на турнира, предшественик на Sofia Open (този в Милано), и то в годината, в която Синер е роден - 2001-а. Турнирът в Милано бе преместен през 2004 г. в Загреб, а от 2016 г. се провежда в София. Тогава роденият на 8 август 1981 г. Федерер все още не е навършил 19 г. Сега роденият на 16 август 2001 г. Синер спечели първия си трофей малко след навършването на 19.

Шампионът на Sofia Open 2020 Яник Синер изказа и специални благодарности на българските фенове. Отправи им и послание на снимка от току-що вдигнатата шампионска купа над надписа Sofia.

„Ще помня София и България винаги. Да спечелиш първа титла винаги е нещо специално. Дано да е първата от много. Беше приятно да играя пред публика, кортът ми хареса. Хората от организацията на турнира свършиха страхотна работа и просто искам да кажа едно голямо „Благодаря!”. Беше специално усещане. Не очаквах още от първия кръг публиката да застане зад мен. Имаше много деца по трибуните, което е страхотно. Опитах се да ги вдъхновя по някакъв начин, да бъде пример за тях. Събрано всичко в едно заедно - за мен беше много специална седмица в София", заяви Яник
Синер.

Благодарение на триумфа, от понеделник Синер ще запише личен рекорд в световната ранглиста, където ще се изстреля до 37-ото място.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.