В продължение на три седмици той се лекуваше от двойна бронхопневмония

Шок в спортните среди! Почина един от най- известните треньори у нас - Никола Спасов. Последно той ръководеше футболен клуб „Монтана”.  Никола Спасов беше диагностициран с COVID-19 и три седмици се бореше със заразата в монтанската болница.

61- годишният Никола Спасов беше настанен в монтанската болница с двойна бронхопневмония. В началото на месеца той и част от футболистите на Монтана бяха диагностицирани с COVID -19.

 „Снощи се чухме за последен път. Разговарял съм с него по 4-5 пъти на ден, знам как се е чувствал. Имаше доста добри моменти - подобрявания, влошавания, но може би не му издържа организма”, каза Румен Панайотов – изпълнителен директор на ФК „Монтана“.

Футболистите са в шок от загубата на своя треньор.

 „В такъв момент много трудно се говори. Съжаляваме всички за случилото се и моите съболезнования към близките на тренера.“, каза Борислав Балджийски.

 „Беше като шок сутринта. Никой от нас не вярваше, че ще се случи. Поднасяме съболезнования на неговото семейство. И за нас е тежко. Вярваше в нас, винаги ни караше да даваме всичко от себе си и да не се плашим от другите отбори, независимо срещу кого играем”, сподели Сергей Георгиев.

Най-успешният период на Никола Спасов бе в клуб „Черно море”, откъдето също изказват съболезнования за смъртта му.

 „Страхотен треньор, написа история тук - с „Черно море”, работили сме заедно, но за нещастие, както казваме винаги като се случи, че добрите хора си отиват първи“, каза треньорът на „Черно море“ - Варна Илиян Илиев.

Като футболист има 163 мача и 59 гола в "А" група (53 мача с "Локомотив", 98 мача с 50 гола за "Черно море" и 12 мача с 9 гола за "Спартак"). С отбора на "Локомотив" е шампион на България през 1978 и бронзов медалист през 1979. За "Локомотив" има 5 мача в евротурнирите (1 за КЕШ и 4 за купата на УЕФА). На 15 декември Никола Спасов трябваше да навърши 62 години.

Екипът на NOVA изказва съболезнования към семейството и близките на Никола Спасов!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.