Коментар на д-р Георги Миндов

"Електронните направления за PCR вероятно ще бъдат пуснати в началото на другия месец. Чакаме това въведение с години". Това заяви в ефира на "Здравей, България" д-р Георги Миндов, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари.  Според него е било крайно време мерките да бъдат затегнати, за да може "да изплуваме". 

„Макар да се твърди, че приемат и без PCR  по болниците, това не е така. Не може да разчитаме на бързите антигени тестове. Те нямат представителна стойност. Хората ги правят, за да знаят дали да се изолират. Ако в момента има около 80 000 активни случая, то има поне още толкова, които са болни, но нямат  PCR”, поясни той.

Миндов обясни и какво става, ако личният лекар се разболее и не може да работи. 

„Когато се разболее един лекар, на практика пациента остава без лечение. Трябва да има механизъм пациентите да се прехвърлят към друг личен лекар", заяви той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си