Мъжът е имал психически отклонения

Задържаха въоръжен жител на Санкт Петербург в нетрезво състояние, който взе шест деца като заложници, каза източник от силите за сигурност пред РИА Новости. Той се е затворил с децата в апартамент и ги е заплашвал. Най-малкото дете е на 3 години, най-голямото е на 15 години. Те не са пострадали, каза източникът.

Въоръжен взе заложници в кредитна организация

38-годишният мъж е жител на град Колпино в Санктпетербургска област. Той е бил регистриран в местния невропсихиатричен диспансер и е имал сериозни финансови проблеми. 

С полицията се свързала съпругата му, която не могла да се прибере вкъщи и да се свърже с него. В същото време през вратата тя чула детски плач. Източникът също така предполага, че причината за държането на децата като заложници може да е битов конфликт.

Полицейска операция в Монреал, проверяват заложническа драма

След разговор с районния прокурор мъжът се предаде на полицията. Сега той е в полицейското управление,каза още източникът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС