Вижте топ 10 начина, по които ще съхранят вълшебството на празника

Британците се стягат за виртуална Коледа, като много от тях ще отварят подаръците си, докато водят видео разговори с близките си, пише в. „Дейли стар”, позовавайки на резултатите от предпразнично проучване.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 30 ГОДИНИ: Кралицата посреща Рождество далеч от Сандрингам

Заради ограничителните мерки срещу пандемията тази година повечето семейства очакват да прекарат Коледа в тесен състав. Това обаче няма да им попречи да празнуват виртуално с близките си и да се веселят заедно с тях.

Близо половината от участниците в допитването споделят, че ще отворят подаръците си по време на видео разговори с членове на семейството. 36% от анкетираните ще „споделят” виртуално коледната трапеза с близките си.

ПОДГОТОВКА ЗА КОЛЕДА: Мелания Тръмп показа украсата на Белия дом

Проучването на „Барклис диджитъл игълс”, обхванало 2 000 души, показва още, че близо една четвърт от тях (24%), ще се включат във виртуални изпълнения на коледни песни със семействата си.

В условията на пандемия и на фона на въведените ограничителни мерки три четвърти от жителите на Острова ще организират по-скромни от обичайните чествания на празника, събирайки под един покрив малко членове на семейството. Въпреки това над половината британци се заричат, че ще направят всичко възможно, за да бъде Коледа тази година по-специален празник от всякога.

Какво пишат децата на Дядо Коледа по време на пандемия

Топ 10 на начините, по които семействата планират да съхранят вълшебството на Коледа, въпреки честването на празника във виртуален формат включва:

- Отваряне на подаръците; Споделяне на коледния обяд/вечеря; Разказване на любими семейни истории; Споделяне на любими семейни шеги; Вдигане на тост в празничния ден; Организиране на семейни игри; Демонстрация на коледни пуловери; Споделяне на рецепти за празнични храни и напитки; Изпълнение на коледни песни; Гледане на речта на кралица Елизабет Втора.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си