По традиция тя и принц Филип прекарват празниците заедно с членове на кралското семейство

Заради пандемията британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип ще посрещнат Рождество Христово в замъка Уиндзор за първи път от повече от 30 години, предаде Франс прес.

Британската кралица пусна своя марка алкохол

По традиция двамата прекарват празниците в края на годината в своята резиденция в Сандрингам, Източна Англия, заедно с други членове на кралското семейство. Заради пандемията обаче тази година 94-годишната Елизабет и 99-годишният ѝ съпруг, който е с крехко здраве, са решили да останат в замъка близо до Лондон.

„След като взеха предвид всички уместни съвети, кралицата и Единбургският херцог решиха да прекарат тази година Коледа тихо в Уиндзор”, съобщи днес говорител на Бъкингамския дворец.

Най-големият син на Елизабет Втора - принц Чарлз, и неговият по-голям син, принц Уилям, се заразиха с коронавируса по-рано тази година, припомня Франс прес.

След 7 месеца в изолация: Кралица Елизабет II с първа публична изява (СНИМКИ)

Агенцията отбелязва, че с повече от 59 000 починали при 1,5 милиона случая на заразяване с коронавируса, Великобритания е най-тежко засегнатата от пандемията страна в Европа.

Днес британското правителство съобщи за 13 430 нови случая на коронавирус и 603 починали в страната през последното денонощие.

Тайната на брачната халка на Елизабет II (ГАЛЕРИЯ)

Кралските особи с обикновени професии (ГАЛЕРИЯ)

Тайната на дълголетието на кралица Елизабет II (СНИМКИ)

Как са изглеждали членовете на кралското семейство като тийнейджъри? (ГАЛЕРИЯ)

Кои са любимите десерти на британското кралско семейство? (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА