Премиерът Борисов пристигна в белгийската столица

Европейските лидери се събират на среща на върха в Брюксел. Основна тема са ваксините срещу коронавируса и борбата с пандемията. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в белгийската столица за участие в заседанието. 

Разширяването на ЕС отпада от дневния ред до края на годината

Срещата ще е последна за евролидерите. Те ще обсъдят последващите действия на държавите членки, свързани с пандемията COVID-19. На последната си среща, която се проведе чрез видеоконферентна връзка, държавните и правителствените ръководители дискутираха начините за разработване на общ подход на ЕС за използването на бързи антигенни тестове, които допълват PCR тестовете.

Борисов пред ЕНП: Не бива да има пречки пред бързото възстановяване на Европа

По отношение на темата за климатичните промени, Европейският съвет ще направи опит да постигне съгласие по предложението за повишаване от 40% на „поне 55%“ спрямо нивата от 1990 г. на амбицията за намаляване до 2030 г. на емисиите на парникови газове.

В дневния ред на Европейския съвет са включени и други актуални отношения като борбата с тероризма и ситуацията в Източното Средиземноморие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.