Вижте какво пишат музикантите до българския премиер

Македонците Дац и Александър, които цял свят запомни с хита „Корона, чао”, продължават да създават вълнуващи кавъри. Този път актьорът Драган Спасов-Дац и композиторът Александър Митевски припомнят неостаряващия български хит „Целувката на Ана”.

Както всичко, с което се захващат двамата творци, така и този път проектът е поднесен атрактивно и изненадващо. Ако не за друг, то със сигурност за българската публика.

Борисов шофира, слушайки хитове за коронавируса (ВИДЕО)

В своя Facebook профил Дац на официално видео се обръща директно към българския министър-председател Бойко Борисов в типичния за него хумористичен стил.

„Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед“.

Господине Борисов, Ви пишувам на мојот јазик затоа што знам дека добро се разбираме и за нашите два јазика немаме...

Публикувахте от Dragan Spasov Dac в Понеделник, 14 декември 2020 г.

По-нататък в публикацията Дац разкрива идеята на проекта, наречен „Любовен паспорт“, с любовни песни от целия регион. В него вече има включена македонска, гръцка, сръбска, босненска, влашка, руска, турска и българска. Мисията на дуета, както обяснява самият Драган Спасов, е да разпространява любов чрез музиката. „Всички песни са прекрасни, изпети с много любов, а за песента и любовта няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите“, пише Дац.

Балканската версия на „Bella Ciao" се превърна в истински хит (ВИДЕО)

„Двата ни езика са сходни и затова вие без проблем слушахте нашата песен „Корона, чао“, дори я споделихте на вашата Facebook страница“, продължава обръщението си към българския премиер македонският актьор.

Песента „Целувката на Ана“ е изпята в оригинал на български и нейното послание към Борисов, както самите автори пишат, е: „Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед“.

В отговор на това Борисов посочи, че страната ни е готова да помогне и разчита на диалог. „В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме, но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме”, написа още Борисов във Facebook.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС