Управниците сбъднали най-голямата мечта на децата

Телевизор за Коледа. Това е голямото желание на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Мездра. Точно преди празниците те останали без телевизия защото старият се повредил.

Всяко от децата в този дом има своята лична история, която го е оставила далеч от родители и роднини. Живеейки заедно обаче ден по ден те се опитват да възприемат Центъра за настаняване от семеен тип в Мездра като своето лично място.

„Първото е да завърша средното си образование и да запиша университет“, казва Камелия Христова. Цезар Хрисов пък иска да завърши успешно и да си намери хубава работа.

Украсили навсякъде и се надявали да усетят празника както подобава – като едно голямо сплотено семейство, защото са заедно от доста време. Появил се обаче проблем – спрели да работят и двата телевизора в дневната.

„По-стария модел, който ни е останал има повреда в прожектирането. Не можем да настроим цветовете“, обясни Цезар.

 

 

Затова телевизор - подарък за Коледа искали всички деца. Разбрал един от кметовете на близко село и подел инициативата.

„Казах на колегите. Събрахме кой колкото има възможност. Купихме го и го доставихме“, обясни кметският наместник на село Ребърково Петър Петков.

А децата искрено и сърдечно изпратиха своя поздрав към всички добри хора, където и да се намират.

Часове след излъчване на репортажа историята трогна семейството на Вежди Рашидов, което купи за децата пералня и телевизор, както и лакомства, които ние ще занесем в дома в Мездра.

„В такива трудни дни и в такива празници трябва да се научим. Действието е едно и също, добротата е по-ценна и разбира се човешкото отношение. Не е до количеството пари, всеки колкото може, но това трябва да го правим”, смята Рашидов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.