Ракът е врагът, с който Георги се бори вече 16 години

20-годишен студент се нуждае от спешна животоспасяваща трансплантация. Младият мъж е болен от левкемия, а шанс му дава турска клиника. Семейството обаче няма средства, с които да плати скъпоструващото лечение.

Ракът е врагът, с който Георги се бори вече 16 години. За първи път се изправя срещу болестта,когато е едва на четири.

„Цялата ми борба през последните 15 години е борба за живот и това да не позволя детето ми да спре да иска да живее. През тези години, след всички тези химиотерапии, той не е спирал да живее. Колкото и пъти да го попиташ, Георги е добре“, разказва майката.

Георги неведнъж е побеждавал рака. През август за четвърти път чува тежката диагноза, а тя се оказва най-острата форма на левкемия. Така борбата му за живот започва отначало.

„Не можах да повярвам,когато лекарят ми каза. Половината ми детство мина така - дали е за добро или лошо, по някакъв начин те калява. Надявам се да е за последно“, казва Георги.

В опит да го спаси, семейството му заминава за Истанбул, където се лекува вече два месеца.

„Георги мина химиотерапия, той е много добре след химиотерапията. Следващата стъпка е  трансплантацията на стволови клетки. Шансовете за успех са много големи. Процентът успеваемост е много висок“, разказва майката на Георги.

Лечението струва 150 хиляди евро и с помощта на дарители се събира голяма част от сумата. За да се извърши трансплантацията обаче, средствата трябва да се съберат час по-скоро.

„Трябват 32 хиляди евро, за да излезем на нула с болницата и впоследствие ще трябват още около 10 хиляди евро за възстановяване след трансплантация. Бог да благослови всяка ръчичка и паричка, която дойде за спасение на детето ми“, казва Христина.

За Георги вече е намерен донор, а екипът в турската клиника е готов да го трансплантира още следващата седмица.

Ето как може да помогнете и Вие:

SMS на: 17777, текст: DMS GOSHO
IBAN UniCredit Bulbank в Лева : BG57UNCR70001524167804
IBAN UniCredit Bulbank в Евро : BG85UNCR70001524167300
Титуляр : Георги Христинов Китипов
Paypal : da.podadem.ruka.na.georgi@gmail.com
@georgikitipov

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.