Има възрожденски дух в хората, с които се срещам в страната

"Представят ме предимно като музикант, през лятото влязох във филма политика. Не го приемам като професионална среда, политиката до голяма степен е информираност, изразяване на гражданска позиция", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ Калин Вельов.

"Хора, които имат отношение, могат да влязат в това поприще, със сигурност образованието помага, но не е единственото и задължително условие", добави още народният представител.

"София не е България, културен живот има навсякъде в страната и трябва да има цялостна картина, за да могат да се взимат решения. Творците в провинцията живеят трудно, разполагат с по-малко публика, медиите не обръщат внимание на артистите", смята още Вельов.

Според музиканта най-потърпевши от кризата са всички, които се изявяват на сцена, а свободният сектор е пострадал най-жестоко. Той не вярва, че театрите на държавна издръжка ще фалират, понеже те продължават да бъдат поддържани.

Калин Вельов за вота на недоверие: Корабът не потъва, морето е бурно

Депутатът е усетил възрожденски дух в хората, с които се среща в страната, което му дава надежда и смисъл в работата.

Калин Вельов се закле за втори път като депутат

"Много политици си мислят, че хората могат да бъдат лесно подлъгани, но в последните години се вижда, че това все по-трудно става", заключи музикантът и депутат Калин Вельов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.