Той беше на 87 години

На 87-годишна възраст почина легендарният телевизионен водещ Лари Кинг. Той беше хоспитализиран с COVID-19 в медицински център в Лос Анджелис, но засега не се посочва причината за смъртта му. Лари Кинг ще остане като един от най-емблематичните водещи в съвременната история на телевизията.

СНИМКИ НА КИНГ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

През 1978 Лари Кинг започва късното си шоу по радиото, което се излъчва в стотици градове. Той се присъединява през 1985 г. към тогава младата кабелна телевизия CNN и много скоро се превръща в нейно лице.

В продължение на повече от 25 години той интервюира световни знаменитости, политици и хора, които попадат под светлините на прожекторите. Лари Кинг успява да си изгради репутация, благодарение на умението си да бъде диалогичен. При него гостуват най-големите имена в Холивуд, от Елизабет Тейлър и Франк Синатра до Ал Пачино и Брад Пит. Исторически става кадърът, който запечатва целувката му с Марлон Брандо.

„Целувал съм брат ми по бузите, приятели са ме прегръщали, но той е единственият, когото съм целувал по устните, и не мога да спра да мисля за това”, споделя журналистът.

Легендарният журналист Лари Кинг е приет в болница

Лари Кинг успява да събере израелския премиер Ицхак Рабин и шефа на Организацията за освобождение на Палестина Ясер Арафат, разговаря с бивши и настоящи американски президенти - от Ричард Никсън до Барак Обама. Кинг отразява редица световни събития от войни до избори. След атентатите от 11 септември той мести шоуто си в Ню Йорк.

„Когато трябва да опиша това, което видях на Кота нула, аз наистина не мога да намеря точните думи”, казва водещият.

Лари Кинг е женен за осем жени, последната от които е Шон Кинг. След повече от 25 години в CNN, той решава да спре прочутото си шоу през декември 2010 г.

Лари Кинг е изведен от реанимация

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.