От сряда мобилни екипи във Варна започват ваксинирането на учители

Първо вътрешно отделение в многопрофилната болница в Пазарджик отново се преобразува в COVID отделение. Причината е рязкото увеличение на заразените с коронавирус в областта, съобщи директорът на многопрофилната болница д-р Красимир Темнилов. 

"Ситуацията се усложнява. Ние сме на трета позиция сред големите градове. При положение че се вдигнат цифрите, ние се връщаме към стария режим на работа, тоест със 105 легла в готовност да приемем пациенти с COVID-19. Връщаме варианта и Първо вътрешно да приема също пациенти", каза д-р Темнилов.

Продължава ваксинацията на учителите от варненските учебни заведения. От сряда мобилни екипи от Диагностично-консултативен център "Св. Клементина" във Варна започват ваксинирането на учители и социални работници и в малките общини от областта, каза д-р Иван Иванов, управител на здравното заведение: 

"Започваме от Провадия. Там ще ваксинираме училищата и социални домове. Така ще бъде в Дългопол, Аврен, Вълчи дол". 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР