Спасен в преспите

Мъж спаси премръзнал възрастен човек в преспите. Димитър Лозанов намерил 90-годишния Недялко в почти безпомощно състояние в снега в местност във Варна. Той не можел да обясни къде живее, затова Димитър потърсил неговите документи  и открил в портфейла му сума от 1400 лв. веднага го закарал в полицията и публикувал снимките в социалните мрежи, за да бъдат издирени близките му.

„Бях по работа и  докато шофирах забелязах възрастен мъж, който видимо беше премръзнал. Той не знаеше къде се намира и аз предложих да му помогна. Най-адекватното решение, което можех да взема е да отида в полицията, за да е на сигурно място”, разказва Димитър.

Той добавя, че близките на възрастния мъж не са го потърсили, но важното за него е това, че всичко е приключило благополучно.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.