Залите за спорт останаха дълго време затворени заради ограничителните мерки

Деца остават без зала за тренировки по танци в столичния район „Красно село”.  Причината - заради мерките срещу пандемията, собствениците на школата натрупали неплатени наеми към общината. Твърдят, че многократно са искали среща с районната администрация, за да разсрочат задълженията си, но такава не се е случила.

Преди дни собствениците на школата по танци, помещаваща се в Културния дом в „Красно село”, получават писмо от общината. В него е указан 7-дневен срок, в който да освободят помещения, които ползват. Причината - неплатени наеми. Сега обвиняват районният кмет в липса на адекватна комуникация и желание да разсрочи сумата от около 6 000 лв, която дължат.

„Госпожа Станиславова комуникира с нас чрез публичния си профил във Facebook. След всичките ни писма, не получихме покана за среща, както ние очаквахме. Вие как си представяте да вадим по 10 хиляди лева, докато не работим? Как става това?”, коментира Зорница Петрова- основател на DIVA ZONE.

НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО: Фалити заплашват собствениците на танцови и спортни школи

„Тук тренират около 40 деца, разпределени в малки групички. Времето ни изтече, нямаме къде да се преместим. Тук ние имаме две зали и искаме като да продължим да си ги ползваме”, каза Владимир Стоянов - управляващ партньор в DIVA ZONE.

В позиция от район „Красно село” посочват, че са дали възможност повече от година танцовото студио да реши как ще бъде удобно да изплати старите си задължения. До момента това не било направено. В доклад от директора на културния дом се посочва, че в част от помещенията, отдадени на танцовото училище, е променена дейността им.

Да остане в сегашната сграда  танцовата школа искат и родители на децата от района. „Обезпокоена съм от това, че евентуално трябва да спра посещенията на дъщеря ми, защото нямам възможност да я водя някъде другаде”, казва  Десислава Несторова.

„Във всяка община трябва да има една локация, където децата да се развиват”, смята Светла Иванова.

Близо 400 души вече са се включили в онлайн подписка в подкрепа на танцовата школа.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.