Момчето не успяло да вземе завой заради заледената настилка

18-годишен пловдивчанин блъсна 3 паркирани автомобила в район "Тракия" и избяга. Сигналът е получен в понеделник вечерта.

Момчето не успяло да вземе завой заради заледената настилка и се ударило в паркираните коли, след което избягал от местопроизшествието. Очевидци обаче подали сигнал и виновникът бил установен от полицията. 

Евакуираха 12 души заради пожар в блок в Пловдив (СНИМКИ)

Трите паркирани автомобила са били блъснати в ж.к. „Тракия” пред блок 199. Инцидентът е станал малко след 20.30 . 18-годишният шофьор от месец има книжка.  Мощен тътен вдига на крак жителите на няколко блока, след като неопитният водач блъска последователно паркираните автомобил. Младежът се уплашил и избягал с колата си от местропроизшествието.

Минути по-късно 18-годишният шофьор се връща на мястото със свой роднина. Обяснението му пред полицаите било, че пътят бил заледен  заради това на завоя автомобилът му поднесъл и се забил в паркираните автомобили. Близките му също потвърждават тази версия. От общината твърдят, че пътят е бил почистен идеално и не е бил заледен.

Само в този участък в рамките на една година станаха 3подобни инцидента с блъснати паркирани автомобили. Местната власт обмисля да постави неравности, за да сложи край на инцидентите в ж.к. „Тракия”.

"Ще поставим препятствия и неравности около кръговите кръстовища. Участъкът около паркинга не е бил заледен", увери Костадин Димитров, кмет на район "Тракия". 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.