А основна причина e съобщението на Tesla, че е инвестирала милиард и половина долара в този вид валута

Биткойнът достигна исторически връх от над 50 хиляди долара. Така наречената криптовалута, чиито изобретател и до днес остава неизвестен, се покачи с цели 72% през последната година. 

А основна причина за драстичното й поскъпване през последната седмица стана съобщението на Tesla, че е инвестирала милиард и половина долара в този вид валута и че ще приема плащания с нея при продажбата на автомобилите си.

Стойността на биткойна приближава абсолютен рекорд

Феновете на биткойна вярват, че той може да бъде отлична дългосрочна инвестиция и я наричат дигиталната алтернатива на златото. Анализатори обаче продължават да призовават към бдителност по отношение на този вид пари, тъй като стойността им може да се промени рязко както нагоре, така и надолу.

Чacoвe cлeд ĸaтo във вторник зa пъpви път дocтигнa гpaницaтa oт 50 000 дoлapa, биткойнът поскъпна още пo вpeмe нa cyтpeшнaтa тъpгoвия в cpядa - с 4,8% дo oĸoлo 50 927 дoлapa.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.