Той коментира факта, че няма да могат да кандидатстват за отстъпки за трудови визи за Великобритания

Гражданите на България, както и тези на Естония, Литва и Словения, попаднаха в група от държави, в която няма да могат да кандидатстват за отстъпки за трудови визи за Великобритания. 

„Това не е преднамерен акт към гражданите на тези страни. Въпреки това всички граждани на ЕС трябва да бъдат поставяни при еднакви условия". Това обяви посланикът на България във Великобритания Марин Райков

"Не може българските граждани да бъдат поставяни в различно положение от тези от другите страни от ЕС. Ако визите за сезонните работници българи във Великобритания са по-скъпи, това е конкурентно предимство за гражданите на други европейски държави”, каза още той.

„Това е така, защото съответният предприемач, който ги наема ще предпочете да наеме работници, чиито визи са на по-ниска цена”, допълни той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.