В София работят най-много ваксинационни центрове

Продължава масовата ваксинация на всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19. От рано тази сутрин пред кабинетите с така наречените „зелени коридори” в цялата страна се извиха опашки от хора.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Преди самата имунизация, на всеки желаещ се прави преглед на място. Използват се всички налични ваксини в България, като основно се прилага препаратът на AstraZeneca, от който към момента има най-много дози.

 

Видео: Цветан Цветанов

През изминалия ден са направени над 4000 ваксинации, като здравните власти очакват броят им да расте всеки изминал ден.

В София работят най-много ваксинационни центрове. И днес от сутринта пред тях се извиха опашки от желаещи да се имунизират. Нямаше напрежение.

Повечето от чакащите казаха, че не се притесняват от странични реакции. Нямаха и претенции относно ваксината, която ще им бъде поставена.

Опашки имаше и в Хасково. Там личните лекари могат да взимат ваксини от Регионалната здравна инспекция.

В Русе днес за имунизации отвориха четири кабинета. С началото на работното време в 10:00 часа имаше по около 10 души пред всеки от тях.

В кабинета на РЗИ правиха имунизациите само на предварително записалите се. За днес те са 30.

Огромен интерес за ваксиниране има и в Пловдив. В града също организираха повече кабинети за имунизиране на всички желаещи. На място пристигна и главният здравен инспектор доцент Ангел Кунчев.

Утре той ще гостува в рубриката на „Здравей, България” – „Питай за ваксините!”. Изпращайте въпросите си във връзка с организацията на имунизацията в секцията „Моята новина” ТУК.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.