Проблемът продължава от години

Постоянен тормоз. Казусът е в Ямбол, където младежи се събират в късните часове на паркинг пред супермаркет. Правят дрифтове, викат, вдигат шум. Всичко това е определено като системен тормоз от живеещите в близост хора. Общината в Ямбол и управата на магазина търсят решение, което се оказа, че не е в техните правомощия.

„Въртене на гуми, пищене, викане, свирене всяка вечер. Не може да се спи”, разказва Петко Цвятков, който живее в района.

Проблемите на живеещите в квартала са от няколко години. Подавани са множество сигнали и са събирани подписки с идеята за спокойствие нощно време. 

Полицията задържа 48-годишен пловдивчанин за дрифт

„Постоянно реагираме на тези оплаквания”, заяви Иван Стаменов, старши инспектор Дирекция СПООР към Община Ямбол и допълни: „Денонощно правим проверки, особено след 22 часа, но ефектът е почти нулев. Защото, когато дойдем на място, проблеми няма, тръгваме си и след 2 минути те пак се събират”.

От общината са подавали множество сигнали към управата на супермаркета. „Решението най-лесно може да се случи с пускането на бариерата на паркинга, както правят други големи вериги”, посочва Стаменов.

24-годишен остана без книжка и отнесе солена глоба заради дрифтове в мол (ВИДЕО)

Супермаркетът се помещава в частен имот и е там под наем. От управата на веригата съобщиха, че катинарите и бариерата постоянно са чупени от хулиганите.

Живеещите в квартала, общината и управата на супермаркета призовават за засилено полицейско присъствие в късните часове, както и да бъдат съставяни актове на нарушителите.

Репортер: Георги Манев

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си