Предстоят дни с валежи и гръмотевици

Над Балканите преминава студен атмосферен фронт. Предстоят два дни с валежи. Във вторник още преди обяд от запад ще завали дъжд. С напредването на деня, следобед валежите ще се засилват в централните райони, а по-значителни количества ще паднат в Дунавската равнина. С придвижването си на изток валежите ще са с гръмотевична активност и риск от дребни градушки. Температурите ще се движат в интервала 17-22 градуса, около Черноморието - 13-19 градуса, в планините – между 5 и 11 градуса.

През нощта и в сряда валежите ще продължат. Вятърът ще се усилва, а температурите ще се понижават. В сряда ще вали по-интензивно в източните и южните райони. Отново ще има условия за образуване на купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури, моментни силни пориви на вятъра и градушки.

В четвъртък ще превалява на изолирани места в Южна България. Ще остане ветровито, със студени пориви, по-силни в Дунавската равнина. Сухо време се очертава и в петък, а от събота следобед започва нова серия валежи с тенденция в началото на следващата седмица те да са особено интензивни покрай развитието на обширен средиземноморски циклон. В следващите дни дневните температури няма да падат рязко, а ще се колебаят между 10 и 15 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.