При проверка е констатирано, че става въпрос за подготовка на терена за поставяне на преместваеми обекти

Концесионерът на плаж „Смокиня" не е разравял пясъчни дюни. Това е установила проверка на екоинспекцията в Бургас. Тя е констатирала, че става въпрос за подготовка на терена за поставяне на преместваеми обекти.

Схемата за разположенето им, обаче не е била съгласувана и затова дейността трябва да спре, докато се получат нужните документи.

Вчера пред NOVA концесионерът на плажа отрече да е разоравал дюните и посочи, че подготвя пясъка за новия сезон.

Има ли разрушени дюни край плаж „Смокиня“

Междувременно Окръжна прокуратура – Бургас се самосезира и разпореди проверка на плаж „Смокиня“. Тя ще бъде осъществена от служители на ОД на МВР–Бургас.

Действията по проверката започват незабавно. При стартиране на административно наказателно производство и при констатация на административно нарушение може да бъде използван целия обем на възможности, които позволяват отнемане в полза на държавата на средствата, с които е осъществено нарушението.

С цел предотвратяване и преустановяване на административните нарушения по ЗУЧК, както и за предотвратяване и отстраняване на вредните последици от тях, компетентният или оправомощени от него длъжностни лица могат да приложат и административни мерки спрямо физически или юридически лица.

Окръжна прокуратура – Бургас трябва да бъде уведомена за предприетите мерки в срок до 19 април.

Вицепремиерът Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж „Смокиня“