В страната вече има 77 заразени с този щам

Нова разновидност на коронавируса, идентифицирана за първи път в Индия, е регистринана през април във Великообритания, съобщи ТАСС. Националната здравна служба на Англия обяви, че в кралството са регистрирани 77 случая на зараза на новия вариант B1617 на коронавируса. От тях 73 са в Англия и четири - в Шотландия. Специалистите са класифицирали B1617 като категория "вариант за изследване".

Швеция облекчава ограниченията за ваксинираните

Коментирайки съобщенията за откриването на нова мутация на вируса, британските власти не изключиха, че може да затегнат влизането в кралството от Индия, която да бъде включена в списъка на държавите с "висок риск", при завръщането от където всички пристигащи трябва да прекарат десет дни в карантина в хотел за своя сметка. В същото време Лондон все още не планира да отмени посещението на премиера Борис Джонсън в Индия, планирано за края на април, съобщи Даунинг стрийт 10.

Служителите на Европейската комисия ще се ваксинират само с Pfizer/BioNTech

Поради разработените методи за секвениране на генома на вируса във Великобритания редовно се откриват нови варианти на коронавируса. Всички мутации в страната са разделени на два типа - "изследвани варианти" и "предизвикващи безпокойство варианти". Вторите включват откритите в Кент, Бристол, Бразилия и Южна Африка.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БТА