Той се нуждае от 51 000 лева, за да продължи да живее

33-годишният Кирил Новоселски има нужда от спешна трансплантация на бъбрек. Донорът е намерен, но мъжът живее с 200 лв. инвалидна пенсия и няма как да плати операцията в Турция. Той се нуждае от 51 000 лева, за да продължи да живее.

Четири  години. Точно толкова животът на Кирил Новоселски от село Гълъбник зависи от една  машина. През 2017та мъжът е включен на хемодиализа. Страда от хронично  бъбречно заболяване.

Въпреки, че е само на 33, хемодиализата  вече е увредила  зрението му. Не са му помогнали и изкуствените лещи, които са му поставили. Единственият шанс да продължи да живее е трансплантацията на бъбрек.  Намерил е и донор, с който е съвместим. За операцията в Турция обаче с нужни 50 000 лева.

„Изпратих документи и ми обясниха, че може да бъде направена операция, но сумата е непосилна за мен”, разказва Кирил.

В борбата с болестта Кирил е почти сам. Няма родители.Като дете е изоставен от майка си. Баща му си отива от рак. От скоро му помага братовчед на неговия дядо. Живее с инвалидната си пенсия от 200лв.

В каузата да спасят живота на Кирил се включват и Дафина Тасева  и Мариана Вучева. Двете са съдебни служители. Разбират за историята на мъжа от Facebook. И с техни колеги успяват да съберат само 980 лв.

В родното село на Кирил - Гълъбник, също се опитват да съберат пари за лечението му.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА: BG50STSA93000027891346

BIC: STSABGSF

Кирил Валентинов Новоселски