Разказва персоналният треньор Любов Иванова

"Като малка не харесвах себе си. Прибягвах до драстични мерки, пълен глад, което доведе и до хранителни разстройства", това сподели в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS персоналиният треньор Любов Иванова.

Тя призна, че на шестнадесетгодишна възраст е взимала хапчета за отстлабване, които са били много опасни и застрашаващи живота.

По-късно е минала в другото хранително разстройство - анорексията е преминала в булимия, освен това се е натоварвала прекомерно с тренировки, двуразови, което е довело до много контузии.

След всички тежки моменти Любов Иванова се насочва към психологията, за да разбере причината за нещата, които си причинява.

Според нея е много по-трудно да премоделираш психиката си, отколото да изваеш добро тяло.

За персоналния треньор човек трябва да премине извън зоната си на комфорт, за да постигне резултати в областа на фитнеса, но не само. Не трябва да се поставя акцент върху трудността и тежестта, а върху постигнатите резултати.

Тя добави, че човек може да постигне резултат не само като дава 100 и повече процента от себе си, в повечето случаи са достатъчни по 2-3 тренировки в седмицата. Трябва да се търси и алтернатива в упражненията, защото не всеки човек може да прави всичко и индивидуалният подход е много важен за треньора.

Любов Иванова заключи, че всяка победа първо се случва в главата и няма цел, която да не може да бъде постигната.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.