Охранителите са опитали да ги спрат

Група състезатели по ММА, начело със Станислав Недков - Стъки нахлуха в Министерството на младежта и спорта. Те поискаха среща със спортния министър Андрей Кузманов във връзка с обвиненията за нередности, свързани с парите, които са получавали определени сдружения. Сред тях е и Федерацията по ММА, чийто председател е Недков. По думите на говорителя на служебното правителство Антон Кутев Федерацията е получила над 1 млн лева. Недков обаче твърди, че сумата е около 5 пъти по-малка.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Минути преди 11 часа група състезатели по ММА, начело със Станислав Недков - Стъки  влизат в Министерството на спорта и искат среща с ресорния министър Андрей Кузманов. Охранителите са опитали да ги спрат.

„Напрежението е било дотолкова, доколкото охранителят не ги е пускал, но те са нахлули”, каза Емил Иванов - представител на охранителна фирма.

От камерите дежурният охранител вижда, че групата отива към кабинета на министъра и се обажда на полицията. Само след няколко минути пристигат и униформените. През това време Недков вече е при министър Кузманов.

„Излязох, поклонихме се на децата за успехите. Помолих го той да влезе като представител на Федерацията”, каза Кузманов.

„Искахме среща с министъра на спорта, за да чуем от него дали потвърждава думите на глашатая Кутев”, посочи Недков.

 

 

„Аз не отговарям за думи на хора, които говорят каквото и да било. Относно милионите, уточнихме, че те са в годините. Ако някой е казал, че ги е взел днес… няма как да отговарям. Може да стане ясно как са изразходвани тези пари, след като свършат програмите”, заяви спортният министър.

„Кутев ще си понесе отговорността. Давам го на съд за клевети”, заяви Станислав Недков.

„Обвинения срещу Недков меко казано няма. Констатирано е, че като всички останали той получава пари”,  категоричен бе Кузманов.

 

 

Защо обаче от всички, получили пари по програмите на министерството, служебният кабинет вади имената само на двата спортни клуба ИПОН и ММА, Кузманов не успа да отговори.

„Аз не съм го изкарал, моля ви. Не отговарям за думите на друг. Аз съм тук като експерт”, каза той.

Сблъсък между Антон Кутев и Станислав Недков в ефира на NOVA (ВИДЕО)

Още вчера Станислав Недков заяви, че ще внесе сигнал до Комисията за конфликт на интереси срещу служебния министър на спорта, който е и председател на Федерацията по модерен петобой. Днес министърът съобщи, че вече не участва в нея. „Чакам и КПКОНПИ, и главния прокурор. Даже очаквах, че днес някой ще дойде с белезници”, коментира той.

На финала –  Куманов каза, че реваншизъм няма. От NOVA се свързахме за коментар и с говорителя на кабинета - Антон Кутев, но той отказа.

 

 

По-късно Антон Кутев написа в личния си профил във Facebook, че „общата сума, която е получил и разплатил за четирите години човекът, когото не знам защо наричат Стъки, е малко повече от милион и двадесет хиляди лева”.

„Когато мускулите надвишават интелекта често пъти стават грешки. За да се предпазим от тази хипотеза ще разпиша точно сумите, които БФ ММА е получила през последните години:
2018 г.: по програма за развитие на спорта 177 000 лв.
2019 г.: по същата програма 192 000 лв.
2020 г.: по същата програма 180 000 лв. Но са добавени още 30 000 лв. “средства по наредба”
2021 г.: по програма за развитие на спорта 180 000 лв., с добавени “средства по наредба” 40 000 лв. Тези средства правят сбор от 799 000 лв. за 4 години”, написа той.

И добави: „Към тях отделно трябва да се прибавят повече от 220 000 лв., които организацията е получила по програмата за превенция на зависимостите. Това означава, че общата сума, която е получил и разплатил за четирите години човекът, когото не знам защо наричат Стъки, е малко повече от милион и двадесет хиляди лева”.

В публикацията си Кутев отправи и някои въпроси: „В кои държави на Европа този спорт се финансира от държавата? Нахлуването в телевизионни студия и държавни учреждения спорт ли е и кога ще получи държавна субсидия? Ако тази държава не се управляваше от Кралев и Борисов прекалено дълго време, дали двадесет ММА бойци биха дръзнали да нахълтат в държавно учреждение? Това трябва да приключи сега!”, написа той.