Начело на лечебното заведение застава хирургът Радосвет Горнев

Болница "лозенец" вече е с ново ръководство. Управлението на правителствена болница поема доц. Радосвет Горнев. През последните 23 години  начело на лечебното заведение беше проф. Любомир Спасов. Той беше отстранен от длъжност от здравния министър Стойчо Кацаров.

И в момента в болницата текат проверки, които да установят правени ли са незаконни трансплантации и източвана ли е здравната каса.

Новият директор на болницата не пожела да коментира изнесените факти от служебния министър. Но обясни, че приоритет на болницата ще бъдат трансплантациите на български граждани. Сред първите задачи на доц. Горнев ще бъде осигуряването на спокойна среда за работа на медиците в болницата.

Кацаров: Незаконни трансплантации и злоупотреби в болница „Лозенец“, сменям ръководството (ВИДЕО)

"Всичките неща свързани с процесите на проверки и разследване и всякакви действия би трябвало да доведат до заключение, до резултати, които да се официализират.  Досега такова нещо не се е случило. До тогава аз ще държа много да не се намесват колективите в болницата, защото те са постоянно под натиск. Не съм запознат в детайли с документацията, тепърва ще се запознавам. Но пак твърдя, че клиничната работа по отношение на лекуване и клинични пътеки е извършвана на ниво", сподели доц. Горнев.

САМО ПО NOVA: Бивш мениджър в болница "Лозенец" - с още разкрития

Новият директор на "Лозенец": Ще направя всичко възможно да изчистя името на болницата

„Медицински надзор” ще предложи промени относно чакащите за трансплантация