Набраните средства са в полза на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия

4-годишната Дара днес представи първата си благотворителна изложба в полза на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия. На Ларгото в столицата са изложени както самостоятелни творби на Дара, така и картини, съвместно творчество с известния български художник Иван Яхнаджиев. 

"Днес до 19 часа картините могат да бъдат закупени на място, а след това ще бъдат заснети и ще бъдат пуснати на интернет страницата на Асоциацията, от  където могат да бъдат поръчани", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Според нея е много важно да виждаме талантливите деца на България и също как едно малко дете се раздава в полза на другите, което е много мотивиращо.

Председателят на асоциацията информира още, че от днес започва друга кампания, наречена "Това е моята мечта. Харесва ли ти, мамо?", в която ще има картини, нарисувани от деца с епилепсия, а идеята за нея е на Дара.

Елена Маджарова, майката на Дара, сподели, че дарбата на дъщеря й идва отвътре и тя е доволна, че се използва за благотворителна цел.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.