"Част от площада при „Свети Александър Невски” ще бъде пешеходна зона", съобщи общинският съветник от ВМРО

"Не са отнети паркоместа на депутати, това е публична общинска собственост, не бащиния на някого. Дойде време да дадем ново виждане за това пространство",  това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Карлос Контрера, предс. на транспортната комисия към СОС и член на ВМРО.

Той допълни, че след реконструкция на площада при храм-паметник „Свети Александър Невски”, част от него ще стане пешеходна зона.

Общинският съветник призна, че има проблеми с някои институции, които си приобщават към сградите паркоместа, но е убеден, че и този казус ще бъде разрешен.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост, Карлос Контрера заяви, че ваденето и връщането на проекти в него е дилетантска дейност, която показва, че в момента няма никаква концепция какво и защо България да поиска от ЕС.

"Проектът за метрото трябва да бъде защитен чрез Плана за възстановяване. Жалко е, че някои се опитват да разрушат този проект", каза още Контрера и допълни, че всяка една мярка трябва да се реализира след преценяване на ползите и вредите от нея.

За поредната провокация от страна на РС Македония с претенции към Желязната църква в Истанбул Карлос Контрера заяви, че с продължаването с езика на омразата, необосновани твърдения и кражби на история те ще продължават да срещат ветото на България.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.