Хората се опасяват, че сметките за отопление ще скочат

Протест пред община Елин Пелин. Хората в града настояват да бъде вдигнат запор от частен съдебен изпълнител над местното газо-енергийно дружество. Техните притеснения са, че дружеството ще бъде продадено и ще попадне в частни ръце, а сметките за отопление ще скочат.

За да бъде вдигнат запорът общината трябва да погаси задължения в размер на 500 хиляди лева. На заседание на общинския съвет обаче идеята за отпускането на банков кредит за погасяване на дълга не била приета.

Очаква се поскъпване на тока, парното и природния газ

"И аз се питам защо е наложен запор точно на гозовото дружество. Саботажът на общинските съветници е  много видим. Някои от хората от общинския съвет, които не ни позволиха да вземем кредита, е подшушнал на някой да запорира дружеството", заяви Ивайло Симеонов, кмет на Община Елин Пелин.

"Аз гласувах да бъде изтеглен кредит за 30 месеца, защото това е достатъчно добър срок за община с 30 милиона - да го погаси. Всяка една банка би отпуснала този кредит и не е проблем да се погасят задълженията", твърди Благой Благоев, общински съветник.