Собствениците на сумата са открити

11-годишно момче намери чанта с документи и над 10 хиляди лева в нея и я върна на собственика.

Ангел открива чантата с парите буквално на прага на дома си в Симеоновград.  "Изтичах, взех я - и казах на баба: "Виж има чанта с пари, документи, лична карта", разказва Ангел Георгиев.

Заедно с бабата те откриват адреса на собствениците по документите, които са в чантичката.  Парите са на Ели и Стальо, които от години работят в чужбина. Върнали се в България, за да направят ремонт на къщата си.

Мъж задигна кутия с дарения за болно дете във Варна

"При самото слизане от колата не обърнах внимание как съм съборила чантата. Открихме липсата й в Харманли, когато исках да платя покупка, която искахме да направим", заяви Ели Йорданова, собственичката на чантата. 

Малко след като Ангел намира чантата, Ели и Стальо се връщат на мястото, за да търсят изгубеното. "Те тъкмо дойдоха и аз ги извиках. И им дадох чантата", спомня си момчето. 

ИЗМАМА С ДАРЕНИЯ: Препродават помощи, събрани за мними болни
  
"Нямам думи за тази постъпка на малкия. Респект и към родителите, и към бабата и дядото, че са го възпитали. Това е прекрасно дете", категоричен е Стальо Динев.

 

 

 
"Голямо благодаря към всички, защото това беше един голям труд - месеци наред в чужбина и накрая  можеше да стане и най-лошото", благодарна е и Ели Йорданова.

Цялата история гледайте във видеото.

Репортер: Димитър Иванов