Темата коментираха доц. Антоний Гълъбов и доц. Петър Чолаков

Сценарият за предсрочни парламентарни избори е все по-вероятен заради втвърдяващия се тон между „Има такъв народ” и „Демократична България”. Прогнозата е на политолозите доц. Антоний Гълъбов и доц. Петър Чолаков, които бяха гости в „Здравей, България”.

Според доц. Гълъбов интервюто на Слави Трифонов във Facebook е било по-скоро насочено към избирателите. „Очевидно е, че посланието му е към тях, а не към Христо Иванов. Той ги подготвя за варианта предсрочни избори, в които всъщност те ще успеят да прехвърлят отговорността за липса на правителство на другите политически партии”, допълни той.

Вместо преговори, прехвърчане на искри между ИТН и ДБ (ОБЗОР)

Доц. Чолаков обясни, че последните данни сочат предсрочен вот. „На моменти изглежда, че облаците се разсейват и се появява светлина на хоризонта по посока формиране на редовно правителство. След това обаче бурите се сгъстяват и вървим към сценарий за предсрочни избори. Това е най-вероятно, защото тонът доста се е втвърдил”, уточни той.

Срещите между „Има такъв народ” и поканените от тях партии доц. Гълъбов не определя като консултации. „Вместо да виждаме известно сближаване на позиции, наблюдаваме точно обратното. Още по-обезпокояващото е това, че там, където има сходство, то е по отношение на законодателна програма, а не на програмата на правителството”, добави той.

Още гледайте във видеото. 

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК