Пред три партии бяха представени структурата и съставът на Министерския съвет

Опит за овладяване на нажежените политически страсти и в парламента. „Има такъв народ” поканиха три от партиите в Народното събрание, за да им представят проектокабинета си. На отделни срещи с „Изправи се БГ! Ние идваме”, „Демократична България” и БСП номинираният за премиер Пламен Николов представи персоналния състав на бъдещия кабинет.

Борисов: ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално далеч от отровните партии на омразата

Завесата за това кои са кандидатите за министри се вдигна първо пред „Изправи се БГ! Ние идваме!” на среща при закрити врата, продължила точно 20 минути и завършила без ясен отговор - ще дадат ли подкрепата си.

"Чухме имената на кандидатите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група", каза Мая Манолова след срещата.

Пламен Николов обяви, че е редил списъка с министрите до 12 часа в понеделник. Той посочи, че според него кабинет ще има.

Втори на масата при "Има такъв народ" се качиха от "Демократична България". Но не с лидерите си, а с двама зам-председатели на парламентарната група. Те обясниха, че Христо Иванов има друг ангажимент. Той обаче даде друго обяснение.

"Не присъствах, защото няма да участваме в инсценировки", категоричен бе лидерът на ДБ.

Все пак на 30-минутната среща "Има такъв народ" са казали имената на кандидатите си за министри, а после заедно с ДБ са говорили за политики.

 

 

"Дискутирахме определени приоритети, дискутирахме тайминг. Не сме коментирали имената след тяхното представяне", обясни пред журналисти Владислав Панев. 

В сградата на Народното събрание пристигна и кандидатът за премиер на „Има такъв народ” Пламен Николов. Той заяви, че има шанс да бъде съставено правителство, и допълни, че цялата парламентарна група на ИТН е участвала в съставянето на кабинета. Николов обяви още, че до края на деня имената на министрите ще станат ясни. 

И докато най-чаканият списък беше този с имената на министрите, кандидатът за премиер Пламен Николов показа други документи. Дипломите си.

ИТН представя кандидатите си за министри на срещи с три партии (ОБЗОР)

От ДПС многократно заявяваха, че ще гласуват против предложения от ИТН кабинет. Днес стана ясно как ще постъпят от ГЕРБ - изпълнителната комисия на партията е решила, че при гласуването на правителството всички депутати ще се регистрират и ще гласуват „против”.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК