Той попита кой иска да изтощи партиите на протеста с постоянни избори

Като форма на натиск Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!” определя дадени аспекти от начина, по който „Има такъв народ” провежда преговорите за правителство с партиите. 

„Логично е поканата на ИТН за среща да е добронамерена. Натискът не е добър начин за водене на разговор. Натискът е добър начин за разваляне на отношения и не мисля, че това е нормалният подход”, посочи Бабикян.

Глупав, по думите му, е аргументът, че ако не бъде подкрепено решение или предложение на ИТН, ще се отиде на нови избори.  

„Въпросът е какво се променя, след като се правят избори. Изборите да бъдат заплаха и аргумент за натиск - това е несериозна работа. Ако някой е решил, че по този начин получава резултат, аз ще ви кажа какъв може да е той, след като се води толкова ербап разговор на тема: „Внимавайте, защото...”. Има партии, които отдавна са във властта и доста са се обогатили от присъствието си в нея - дори и по законен начин. Те могат да правят и 10 пъти избори. Има и други - протестни, като нас, които ходят на избори с джобните си пари. И така, като отидеш няколко пъти, джобните много отдавна са свършили. Идва въпросът кой иска да изтощи партиите на протеста, за да останат само старите, богати и дебели, вкоренени в статуквото партии”, попита Бабикян.

От ИБГНИ може да не подкрепят правителство на „Има такъв народ”, ако в него има хора, които не харесват и смятат, че не биха се справили с дадена работа.

„Другото, което би ни демотивирало, е липсата на писмено споразумение, в което ясно са записани ограничителните червени линии. Те се наричат ГЕРБ и ДПС и към тях не бива да се пристъпва от изпълнителната власт”, добави Бабикян.

Още гледайте във видеото.