Това се случи в Народното събрание

Кандидат-премиерът Пламен Николов показа дипломите и дисертацията си пред журналисти в Народното събрание. 

„Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на „Щурците“. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия. Не го превръщайте в махленски спор. Нали искаме друг тип политика - нека да я направим. Съвсем скоро ще видите абсолютно всичко“, каза той.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Николов показа дисертацията си на тема „Философско-антропологична рефлексия върху времето”, за нея каза: „Автентична е, с праха и пепелта преди 20 години. Който иска да я чете, може да заповяда в Народната библиотека. От МОН казаха, че искали моето разрешение, за да я публикуват - няма да им го дам, защото ще я издам аз и ще я публикувам. За да мога да я публикувам по начина, по който искам и за да разберат, че научният труд, както всеки един труд у нас, трябва да се заплаща. Затова, който иска да я има, ще трябва да си я купи”, обясни кандидат-премиерът.

Той показа и документ за постдокторантска стипендия. „Поканен съм от университета на „Клагенфурт”. Предпочетох да остана у нас, да се оженя за невероятна жена, да имам две чудесни деца и да допринасям за България. Мисля, че мястото ми е тук”, каза още той.

Пламен Николов: Цялата група на ИТН участва в съставянето на кабинета (ВИДЕО)

Последно той показа и препоръка от ген.-майор Любен Пандев, началник на управление „Личен състав” на Генералния щаб на Българската армия. 

„Завършил съм школата за запасни офицери, която тогава се казваше „Център за офицери от резерва”. След това прекарах войсковия си стаж в Министерството на отбраната. В продължение на шест месеца бях асистент на ген. Пандев и работих в отдел „Мотивация и качество на живот” по всички програми, свързани с партньорство за мир по отношение на НАТО”, обясни Николов.

Относно плагиатството Николов обясни, че неговият кабинет планира да създаде електронна система с изкуствен интелект. „След като тя се въведе ви гарантирам, че плагиатството рязко ще спадне”, категоричен е той. 

Повече гледайте във видеото.