Той потвърди част от имената за кандидат-министри

„Ще обсъдим всички плюсове и минуси. Доколкото виждам, имената вече са изтекли в медиите. Но не бих искал да ги коментирам. Тепърва ще обсъдим в парламентарната група дали ще подкрепим прокетокабинета на ИТН или не. Да, Петър Илиев е предложен за министър”, това обяви депутатът от “Демократична България” Владислав Панев след среща с "Има такъв народ", на която е бил представен съставът и структурата на евентуалното правителство на партията на Слави Трифонов.

 

От ДБ са поискали ИТН да представят документ, който да потвъждава каква ще бъде управленската им програма. За коалиция между двете партии не е говорено.

Днес ще бъде заседанието на парламентарната група, но предстои и заседание на органите на трите политическа партии, част от "Демократична България", каза още Панев.

„Не мисля, че сме отравяли някакви томахавки, за да ги заравяме. Ние сме с цялото намерение да се отнесем сериозно към този въпрос, и ако имаме достатъчно аргументи, ще подкрепим правителството. Не мисля, че шансовете за това са повече от 50%. Все още има теми за доизчистване от обсъжданите на срещите на работните групи”, обясни Панев.