Днес бяха представени структурата и съставът на Министерския съвет

Три дни преди изтичането на срока за реализиране на мандата, „Има такъв народ" приключи консултациите с „Демократична България”, „Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП. Още не е ясно дали трите партии ще дадат подкрепа за правителство на ИТН. Ясно е, че ГЕРБ-СДС ще влязат в зала, но ще гласуват „против".

Завесата за това кои са кандидатите за министри се вдигна първо пред „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Срещата между двете парламентарни групи продължи точно 20 минути и завърши без ясен отговор.  

„Чухме имената на кандидатите за министри. Ще ги обсъдим в парламентарната група”, каза Мая Манолова, председател на ПГ на ИБГНИ.

ФИНАЛНИЯТ СПИСЪК: ИТН обяви имената на кандидат-министрите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Втори, на масата при „Има такъв народ”, се качиха от „Демократична България". Но не с лидерите си, а с двама зам-председатели на парламентарната група.

„Г-н Христо Иванов е ангажиран, така че ни е упълномощил като свои наместници”, заяви Цецка Бачкова, зам.-председател на парламентарната група.

Тошко Йорданов: Коалиционни споразумения няма да подписваме

Самият Христо Иванов даде друго обяснение.

„Не присъствах на срещата с ИТН, защото няма да участвам в инсценировки”, каза той.

Ще дадат ли подкрепа от „Демократична България” ще кажат, след като съберат парламентарната си група, но и ръководствата на отделните партии в коалицията. Към този момент нещата са 50 на 50.

„Имаме намерение да се отнесем сериозно към този въпрос, но не мисля, че шансовете са повече от 50 % на този етап”, каза Панев.

Христо Иванов: Не присъствах на срещата с ИТН, защото няма да участвам в инсценировки

И ако някои дойдоха с двама представители, от БСП седнаха на масата за разговори с всичките си 36-ма депутати, начело с лидера си Корнелия Нинова.

И докато най-чаканият списък беше този с имената на министрите, кандидатът за премиер Пламен Николов показа дипломите си.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК