БСП няма окончателно решение за кабинета на ИТН

БСП ще предложи служебният кабинет да бъде одобрен за редовен от парламента, без да се променя съставът му, ако третият мандат стигне до столетницата. Такова решение е взела партията на Националния съвет, съобщи Корнелия Нинова.

Тя посочи още, че все още няма окончателно решение дали проектокабинетът на „Има такъв народ” ще бъде подкрепен от БСП. Националният съвет е одобрил свършеното от преговорния екип. Съветът се е запознал и с политическата декларация, която от ИТН са предложили днес като проект на документ, около който да се търси обединение.

„Националният съвет намира, че в тази политическа декларация не са отразени достатъчно нашите предложения. Има ги най-важните - като преизчисляване на пенсиите, помощ на млади семейства. Но има неща, на които ние държим, и не са отразени. Както има и такива, по които не сме разговаряли и не сме постигали съгласие”, уточни лидерът на БСП.

 

 

Било е решено още да се продължат разговорите с „Има такъв народ” по политическата декларация, която да бъде основата на писмен документ, за какъвто от БСП настояват.

„Да продължим разговорите, да обсъдим възможни допълнения и корекции и на един следващ етап да се произнесем окончателно. Дотогава продължаваме разговорите с ИТН за уточняване на политиките”, коментира още Нинова.

Личностите в проектокабинета на ИТН също са били обсъдени по време на Националния съвет. „Обсъждахме ги. Някои колеги изразиха резерви по отношение на някои имена”, каза още лидерът на БСП.

В „сферата на клюките и интригите” Нинова постави твърденията, че от „Дондуков” 2 е оказван натиск на хора от БСП да не подкрепят предложеното правителство на „Има такъв народ”.

„Не знам за такъв натиск. Върху мен не е упражняван, нито дори намек от страна на президентството за това да не подкрепяме такъв кабинет”, категорична е Нинова.