Ще научите новата кандидатура съвсем скоро, каза кандидат-премиерът Пламен Николов

"Поради лични причини кандидатът ни за правосъден министър адвокат Момчил Иванов се отказва от поста. Всичко онова, което се наложи да преживее като изказвания и публикации, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага". Това обяви кандидат-премиерът на "Има такъв народ" Пламен Николов на брифинг в парламента.

"Тъй като това е нов факт и за нас, ще научите новата кандидатура съвсем скоро", допълни той.

„Възхитен” съм от част от медиите, които минават за демократични, от фалшивите чатове, които публикуваха, от фалшивата информация, от ада, на който подложиха семейството му. Ще ви припомня как на изборите за кмет една жълта медия извади секси снимки на дамата, с която живееше тогавашният кандидат за кмет на ДБ. Тогава всички бяхте възмутени”, каза Тошко Йорданов.

КРАЕН СРОК: "Има такъв народ" връща мандата на президента

Той визира публикуван в социалните мрежи чат, за който се твърди, че е воден между Момчил Иванов и предполагаема негова студентка. В разговора отказалият се от номинацията си кандидат-министър отправя неприлично предложение. Днес Йорданов подчерта, че замесеното момиче е направило изявление, в което категорично отрича слуховете.

НА ФИНАЛНАТА ПРАВА: ИТН поиска официално подкрепа за кабинета си (ОБЗОР)

Името на Иванов се възприе като скандално предложение от симпатизантите на „Демократична България” заради пост, който той публикува, а впоследствие изтри от личния си профил във Facebook. „За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници. Реакцията е умопомрачителна. Срещу „Има такъв народ” е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема! Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, написа Момчел Иванов. По-късно той поясни, че думите му не били по адрес на ДБ, а се отнасяли за конкретен човек от неговия избирателен район. 

„За мен си остава фактът, че изобщо имаше такава кандидатура. Остава и фактът, че такава кандидатура във всичките й измерения и като компетентност, и като история или липса на такава по отношение на съдебна реформа, беше възможна”, каза днес Христо Иванов.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК