"Приключихме този жалък опит за мандат", каза още той

Приключихме този жалък опит за мандат с решение на Народното събрание. Това каза Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!” минути, след като депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН.

„Лошото в тази ситуация е, че от „Има такъв народ” направиха така, че ГЕРБ да звучат разумно и едва ли не те да спасят положението. Ако е било умишлено, значи наблюдаваме една чудесна колаборация между ГЕРБ и ИТН. Ако е случайно, по-скоро мястото на сценаристите не е тук”, обясни още той.

Депутатите приеха оттеглянето на проектоправителството на ИТН

Според Хаджигенов в ИТН има достатъчно умни и образовани хора и той смята, че те трябва да започнат да вземат решенията. „Защото това не е цирк. Не може няколко сценаристи, които нямат идея защо са тук, да правят целия народ на маймуни. Това е жалко и срам за парламентаризма днес”, добави още зам.-председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

Той е на мнение, че личното е надделяло над политиките, които трябва да се водят за страната. „Обърнете внимание кой използва лични нападки - ад хоминем коментари. Един единствен човек - Тошко Йорданов, и двама - трима души покрай него. Никой от нас не си е позволил подобно отношение, доколкото парламентаризмът не е стая в 7/8”, добави Хаджигенов.

Депутатът направи коментар и какво би се случило при третия мандат: „Вече опираме до гласовете на ДПС, за съжаление, и на ГЕРБ. Ако те гласуват - това е тяхно право, ние какво можем да направим. Ако те решат да подкрепят правителството, това е чудесно. Ще стигнем дотам, че ГЕРБ и ДПС - политическите сили, срещу които ние се борим, ще подкрепят правителство, не ИТН. Трябва да започнем да си задаваме въпроси защо се случва това. Ще стане така, че на ГЕРБ и на ДПС им пука повече за хората и страната и са готови да направят жертви и да покажат разум, което им изнася и ползите за Бойко Борисов са очевидни. Ето - създадоха хаос и добре, че е ГЕРБ да го подреди”, обясни той. 

По думите му все още третият мандат изглежда успешен и допълни: „Силно се надявам Слави Трифонов да вдене най-накрая, че мястото на сценаристите е в шоуто, а не в парламента”, заключи Хаджигенов. 

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК